Co do stukającego rozrządu w 1.4 TSI ,to Turbokamera TVN przygotowuje materiał o tym problemie.Kiedyś robili o stukającym 1.4 TSI w golfie , teraz będzie o octavii 1.4 TSI.Bohater ze Śląska , octavia ok 40 tys.przebiegu i po gwarancji.Jak się dowiem , to napiszę kiedy premierowa emisja odcinka.
Problem z rozrządem 1.4 tsi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maselek2Zamieszczone przez idasCzy ktos moze likwidowal takie usterki z tego dodatkowego ubezpieczenia po gwarancji?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Tak to brzmi u mnie (w 3 sekundzie):
A tak brzmi dobrze:
Wysłałem to do InterAuto. Ciekawe co zrobią .....
[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 11:09 ]
InterAuto zareagowało tak jak się spodziewałem - znają usterkę i wiedzą co to jest, ale jak nie stwierdzą tego dzwięku to nic z tym nie zrobią.
Jednym słowem trzeba mieć farta, żeby to wystąpiło w obecności serwisanta.
Komentarz
-
-
faziolot, masz auto po gwarancji ?
Ja dzisiaj jadę jeszcze do serwisu w Kielcach - spróbuję uruchomić silnik po 40 minut od wyłaczenia (wtedy najczęściej wystęuje to klektoanie).
Z rozmowy z InterAuto wynika, że oni (czyt. SAP) doskonale znają problem ale biorą ludzi na przeczekanie - pewnie spora część wogóle nie zwróci uwagi na to klekotanie, minie gwarancja i pozamaiatne....
Jednym słowem Polska - trzeba jak zwykle chodzić dupą do ściany, żeby cie nikt nie wydymał .....
Komentarz
-
-
loyd, czyli sukces :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maselek2Zamieszczone przez zbigniew147czy ta usterka jest spotykana częsciej czy raczej sporadyczna, rzadka.
Problem tylko, że malo kto robi ponad 30 kkm (a wtedy to się ujawnia) w okresie gwarancji.
Komentarz
-
Komentarz